Mantšuriankurki – graafista, mutta harvinaista luonnonmukaisuutta
Kiehtova, kaunis ja graafinen mantšuriankurki (Grus japonensis) elää harvalukuisina populaatioina eri puolilla Itä-Aasiaa. Lintu on yksi maailman uhanalaisimmista lintulajeista. Se on luokiteltu vaarantuneeksi ja sen yksilömäärä on vähenevä. Kannan kokonaismäärä on enää vain hieman yli 2 000 lintua. Kosteikkojen kuivattaminen, ihmisen elinpiirin laajeneminen sekä runsas väestönkasvu Manner-Aasiassa ovat ajaneet linnun ahtaalle.
Hyviä uutisia Japanista
Japanissa mantšuriankurki elää Hokkaidon saarella, missä verkkokaupan kuvatkin on otettu. Toisin kuin Aasian mantereella elävät lajikumppanit, se pysyy elinalueellaan ympäri vuoden. Hokkaidolla on myös käynnistetty merkittäviä suojelutoimia, joihin kuuluu esimerkiksi talviruokinta sekä pesimäalueiden suojelu ja kunnostus. Suojelutyöhön Japanissa osallistuvat sekä viranomaiset että yksityishenkilöt, joiden määrätietoisella yhteistyöllä kanta Hokkaidolla on saatu vahvistumaan.
Niin olemukseltaan kuin kooltaankin mantšuriankurki on Euroopassa yleisenä elävän kurjen (Grus grus) kaltainen. Aikuisilla linnuilla kummankin lajin päälaki on punainen, ja molemmat esittävät soidinaikana upeita tanssinumeroita. Harmaan höyhenpeitteen osalta mantšuriankurki on kuitenkin lumivalkoinen. Molemmat kurkilajit elävät pariuskollisina läpi koko elämänsä.
Sarjana oivallinen sisustuselementti
Talvisessa ympäristössä kuvattuna mantšuriankurki näyttäytyy hyvin graafisena. Sisustuselementtinä se täydentää upeasti minimalistisen kodin tai julkistilan viihtyisyyttä etenkin kolmen tai viiden teoksen sarjana. Ryhmänä (2–5 kuvaa) teossarja on saatavissa edulliseen pakettihintaan myös kohteen mukaan mitoitettuna sekä myös värillisenä minimalistisin sävyin. Pyydä tarjous!